Beweging

Wist je dat nuchter bewegen (als dat lukt) een hele goede activiteit is; je lichaam wordt namelijk gedwongen om van "oude" opgeslagen energie gebruik te maken. Het helpt dus voor het opschonen van jouw systeem, maar ook bij het afvallen. Bewegen is voor de ene persoon een blokje sprinten, voor de ander is dat rustig aan wandelen. 

Om vet te verbranden zou je hartslag onder de 100 slagen per minuut moeten blijven. Anders ga je over naar de glucose verbranding. 

Nuchter kan ook bijv voor de lunch en avondeten; mits je niet teveel tussendoortjes hebt gegeten.

Bewegen is sowieso een goede impuls voor jouw lichaam; het komt overeen met het opstarten van de motor van een auto. Als hij te lang stiltstaat komt dit niet ten goede van de motor. 

Dus in de benen :) heb je stimulans nodig? Download de app van 'Ommetje'.  Je kunt dit ook samen met collega's of vrienden doen. 

Bewegen heeft voor de Chinese geneeskunde te maken met de lever-energie. Als deze energie harmonieus door het lichaam stroomt is het goed. Als deze gaat stagneren dan komen er ophopingen van energie en dat geeft pijnklachten. Maar het kan ook slapeloosheid, opvliegers, emotioneel kort lontje.... veroorzaken.