Lijf & Co

Praktijk voor Reflex massage en Orthomoleculair advies

Reflexologie

massage van reflexpunten op het lichaam met westerse en chinese reflexologie technieken:


Reflex masage werkt stimulerend voor zowel lichamelijke als emotionele processen.Overal over het lichaam lopen meridianen en bevinden zich energiepunten die uiteenlopende funkties hebben. Het ene punt zal harmoniseren, een ander punt warmte afvoeren een volgend punt een specifiek orgaan stimuleren. 

In de voet bijvoorbeeld kun je je hele lichaam vinden. Zo staat de grote teen bijv. voor je hoofd, de 2 kleine teentjes voor je oren, maar ook vindt je alle organen in de voet. Volgens de chinese leer kun je op de voet veel eind- en beginpunten van de meridianen (energiebanen) vinden. Hetzelfde geld voor de oren (auriculotherapie) en handen.

Door het gebruik van de meridianen op de onderbenen en acupunctuur punten en reflexzones op de voeten kunnen verschillende klachten behandeld worden. Denk hierbij aan hielspoor, pijnklachten in de voet, krampen in kuit/voet, maar ook bij obstipatie/darmklachten, rugklachten kunnen via de reflexzones betreffend gebied worden behandeld. 

De klachtgerichte reflexologie is ook geschikt bij aandoeningen zoals: langdurige hoofdpijnklachten, burn out/bijnier uitputting, fibromyalgie, slapeloosheid, restless legs, hormonale klachten, kinderwens, nek/schouderklachten, darmklachten, tinitus, hooikoorts klachten. Bij iedere klacht zal een andere combinatie van massagegrepen uitgevoerd worden. Zo zullen bijv bij nek- schouderklachten de reflexzones in dat gebied worden gemasseerd. Maar bij hoofdpijnklachten naar diepere oorzaken en oorsprong gezocht moeten worden. Komt het vanuit hormoonhuishouding, spijsvertering, stress? 

Dit is een greep uit klachten waarmee je terecht kunt bij Lijf & Co. Maar ook bij vage klachten, die al langer duren en waar het reguliere circuit geen uitkomst biedt; kan juist de Oosterse visie een nieuw perspectief bieden.

Heb je een vraag over jouw klacht en de bijpassende massage/voetreflexologie, neem gerust kontakt op.

Wanneer niet masseren?

Bij acute ontstekingen, koorts, hartklachten, zeer hoge bloeddruk en in de eerste 3 maanden van de zwangerschap. 

Heb je twijfels over het wel of niet ondergaan van een massage. Vraag je huisarts of specialist om advies. Of bel naar de praktijk om advies. 

 

Zorgverzekering


De klachtgerichte reflexologie behandeling wordt vergoed door de Aanvullende zorgverzekering. De Reflexzone therapie valt onder de Alternatieve geneeskunde of Natuurgeneeskundig consult.  

In het behandelplan wordt een rapportage geschreven specifiek afgestemd op uw klacht(en) met daarin de uitleg volgens westerse en  Chinese 5 elementen-leer en het voorgesteld behandeltraject, evt. aangevuld met voedings- en aanvullende adviezen. Vanuit de Chinese leer is het belangrijk om het ontstaan/ de achtergrond van uw klacht op te sporen, zodat de haard van het probleem kan worden aangepakt.

Bij uw eerste bezoek vullen we een vragenlijst in om uw klacht goed in beeld te brengen. We starten vervolgens de behandeling. Uw eerste bezoek duurt plm 75 minuten.  

Vervolgbehandelingen duren 60 of 45 minuten. 

Annuleren:  het is fijn als je minimaal 24 uur voorafgaand aan jouw afspraak annuleert.